Samlet faldet kræftrisiko ved brug af curcumin

kurkumahq

Det store flertal af undersøgelser af gurkemeje og kræftrisiko er blevet udført på rotter og mus. Desuden har forskningsindsatsen involveret curcumin snarere end gurkemeje. Normalt ville vi ikke forsøge at drage konklusioner om mad og dit helbred fra dyreforsøg på isolerede fødevarebestanddele! Men i dette tilfælde føler vi os berettiget til at gøre en undtagelse på grund af det store antal dyreforsøg, resultaternes konsistens og det mangfoldige antal mekanismer, der gør det muligt for curcumin at reducere kræftrisiko hos rotter og mus. Disse mekanismer indbefatter: antioxidantmekanismer, antiinflammatoriske mekanismer, immunregulerende mekanismer, enzymrelaterede mekanismer, celle-signaleringsmekanismer og cellecyklusmekanismer. Som du kan overtale, taler vi om en bemærkelsesværdig række potentielle kræftpåvirkninger med hensyn til curcuminindtag.

Derudover har dyreforsøg på curcumin set et bredt udvalg af kræftformer, herunder kræft i prostata, bugspytkirtlen, lungen, tykktarmen, livmoderhalsen, brystet, munden, tungen og maven. Hos WHFoods er vores forskningspræsentationspolitik at undgå ekstrapolering fra dyreforsøg til menneskelige kostvaner. Vi kan godt lide at se store undersøgelser af mennesker, der spiser dagligdagse fødevarer, før vi sender informationer på vores hjemmeside om sundhedsfordelene ved bestemte fødevarer. Men i dette tilfælde vil vi gerne gøre en undtagelse. Selvom vi ikke har store undersøgelser af mennesker, der bruger gurkemeje, overbeviser de gentagne positive resultater i disse dyreforsøg på curcumin os om, at du kan sænke din samlede kræftrisiko ved regelmæssigt forbrug af gurkemeje.

Af særlig interesse for kræftforskningen om curcumin har været dens veldokumenterede rolle i afgiftning. I dyreforsøg har curcurmin konsekvent vist sig at stimulere fase II detox aktivitet. Denne affasningsfase gør det muligt for vores celler at binde potentielle toksiner sammen med andre molekyler, så de kan udskilles fra kroppen. Da flere og flere potentielt giftige stoffer bliver bundet sammen med andre molekyler under fase II behandling, falder vores risiko for kræftudvikling. Forskningsinteressen for curcumin og gurkemeje udvider også ind i andre komponenter af afgiftning, og vi glæder os til fremtidige undersøgelser, som vil bidrage til at præcisere den unikke rolle dette krydderi i cellulær afgiftning.

Det har været særligt interessant at følge undersøgelsen af ​​curcumin og kræft i fordøjelseskanalen. Denne del af gurkemeje har et relativt lavt absorptionsniveau fra fordøjelseskanalen. Mindre absorption kan logisk lyde som en uønsket begivenhed, der ville give færre sundhedsmæssige fordele. Imidlertid kan mindre absorption fra tarmen op i kroppen også betyde mere curcumin tilbage i fordøjelseskanalen, så det giver sundhedsfordele på den pågældende placering. Undersøgelser har vist, at curcumin er relativt stabilt ved mave pH (måleenheden for surhed), og denne stabilitet betyder, at curcumin måske kan passere gennem maven og fremad gennem tarmene intakte. Flere dyreforsøg viser faktisk dette resultat, og de viser også curcumins evne til at påvirke celle signaler i vores tarm. I dyreforsøg har denne indflydelse på cellesignalering i den nedre fordøjelseskanal været forbundet med forbedring af inflammatoriske tilstande som colitis. Det samme sæt af begivenheder er under aktiv undersøgelse med hensyn til andre kroniske tarmproblemer såvel som kolorektal cancer.